Haagplanten

Haagplanten

Wij leveren de beste heggen voor een scherpe prijs. Doordat u bij ons online bestelt en niet naar een tuincentrum hoeft, kunt u uw planten feitelijk direct van onze kwekers betrekken. Dit bespaart u tijd en veel energie maar ook geld. 

.

Vaak gestelde vragen:

.

Wanneer is het beste tijdsipt om je haag te planten?

Planten met blote wortel worden het beste geplant in het najaar (vanaf 20 october) of het vroege voorjaar (15 februari-15 april).  Soms kan dit door omstandigheden niet;  Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar gemiddeld genomen is eind maart de limiet. 

Planten met een aardekluit kunnen eventueel nog wat later geplant worden, Maar als het de eerste helft van april droog en warm is en de vooruitzichten geven niet direct regen dan zit je midden april echter al in de gevarenzone. 

Planten gekweekt in pot kunnen het hele jaar door geplant worden.  Plant je net voor de zomermaanden of in de zomermaanden, geef dan wekelelijks water.  Dit wordt nogal eens vergeten en dan krijgen de planten stress en durven wel eens afsterven.

Plant nooit als het overdag aanhoudend vriest, als de grond (nog) bevroren is, als het te warm is of als de grond te nat of juist te droog is.